Kongsberg Defence & Aerospace AS

Utviklingsingeniør - Digital signalbehandling for telekommunikasjon

DSS/Norspace: 01/19 - DSP for telekommunikasjon

Space & Surveillance er en divisjon i Kongsberg Defense & Aerospace AS. Den leverer et bredt spekter av systemer og elektronikk til bæreraketter og romfartøyer, samt bakkestasjoner og tjenester knyttet til bearbeidelse av satellittdata til rom- og maritime overvåkningskunder i mer enn 40 land. Divisjonen har 500 ansatte og er Skandinavias største innen romsegmentet.

Norspace utvikler og produserer elektronikk til satellitter. Vi holder til i vakre og flotte Horten i Vestfold. Vi er ca 130 stolte, entusiastiske og flinke medarbeidere, og vi ønsker oss flere på laget. Synes du det er spennende å jobbe med utfordrende ting? Her hos oss lager vi hardware til bruk på satellitter. Det krever at vi må lære noe nytt hele tiden. Om du liker utfordringer og i tillegg liker å lære bort, da kan vi være rette sted for deg. Om du blir begeistret og glad når du løser noe skikkelig utfordrende sammen med andre, da passer du veldig godt hos oss.

Vårt Digital team jobber med implementering av modem for radiosendere og -mottakere samt styringsenheter for RF kretser med hjelp av FPGA eller ASIC. Vi utvikler algoritmer for demodulatorer med et utvalg modulasjonsformer som spenner fra FM/PM modulasjon til Spread Spectrum. Utviklingen foregår i tett samarbeid med vårt høykompetente RF-miljø. Kvalitet og pålitelighet er en forutsetning i våre design, så verifisering av HW er en viktig del av jobben. Digital-teamet er også ansvarlig for oppfølging av produksjonstest gjennom produksjonsfasen av prosjektene.

Vi ønsker å styrke vår kompetanse innen Digital Signalbehandling og leter derfor etter to nye kollegaer med erfaring og interesse for fagfeltet.

Arbeidsoppgaver:

 • Design og utvikling av digitale kreter for radiosendere og -mottakere for bruk i satellitt
 • Avansert Signalbehandling og modellering
 • Verifisering og validering

Krav til kompetanse:

 • MSc i elektronikk/telekommunikasjon
 • God kjennskap til VHDL/MATLAB
 • Ønskelig med kjennskap til RF og Radiosystemer

Du har følgende egenskaper:

 • Analytisk
 • Kommuniserer og samarbeider effektivt
 • Høy gjennomføringsevne
 • Ønske om å bli faglig ekspert

Som ansatt i Norspace får du først og fremst mange flinke kolleger. Vi har et godt og begeistret arbeidsmiljø. Vi byr på konkurransedyktig lønn og gode forsikringsordninger. Du får en faglig veileder (fadder/mentor) og opplæringsprogram ved oppstart.

Norspace holder til i kystbyen Horten, midt i hjertet av Vestfold. I Horten er vi stolte av å tilby flotte omgivelser med rikt kulturliv og gode oppvekstsvilkår.

Se mer info om å bo i Horten: https://www.horten.kommune.no/fokus/hortenlove.25296.aspx * https://hortenlove.no/

 

Del på:

Fylke:

 • Vestfold

Jobbtype:

Fast

Heltid/Deltid:

Heltid

Arbeidstid:

Dag

Kontaktpersoner:

Adresse:

Knudsrødveien 7 3189 Horten