Kongsberg Defence & Aerospace

Team Manager Kongsberg Cyber Security Center (KCSC)

Team Manager

KONGSBERG skal nå styrke sin sikkerhetsavdeling ytterligere, og ser etter deg som er lidenskapelig opptatt av informasjonssikkerhet.

Er du opptatt av informasjon og cyber sikkerhet og har et stort engasjement for fagområdet? Vi er på jakt etter en Team Manager som motiveres av å lede, utvikle og utfordre ukjente problemstillinger innen informasjonssikkerhet.

Kongsberg Cyber Security Center (KCSC) har som hovedoppgave å gi faglige råd innen informasjon og cybersikkerhet, oppdage, etterforske og håndtere sikkerhetshendelser for hele KONGSBERG konsernet. Som ansatt i KCSC blir du en del av et kompetent sikkerhetsmiljø med hyggelige medarbeidere som brenner for informasjons og cybersikkerhet.

Personlige egenskaper:

Vi søker etter deg som klarer å holde mange baller i luften samtidig og motiveres av utfordrende arbeidsoppgaver. Du er ikke redd for å ta initiativ og påta deg ansvar. Du er flink til å takle utfordringer og holder hodet kaldt i stressende situasjoner. Bred teknisk kompetanse, ledererfaring og personlige egenskaper vil bli vektlagt.

Du vil være en del av teamet som sikrer at KONGSBERG har den nødvendige digitale beskyttelsen for å kunne operere, samhandle og videreutvikle seg se sine ansatte og kunder. Hverdagen vil blant annet bestå av analyse av hendelser og enkeltstående etterforskningsoppdrag som en del av KCSC sitt digitale forsvar. KCSC har stort fokus på å videreutvikle talenter og tilrettelegge for faglig vekst, det betyr at hos oss får du mulighet til å ta sertifiseringer og delta på kurs. 

 

Stillingsbeskrivelse:

Som Team Manager Security Operation Center (SOC) vil du få personal - og fagansvar, med hovedfokus på å utvikle et team av informasjonssikkerhetsspesialister. Du vil også få en nøkkelrolle i arbeidet med videreutvikling av KCSC sine arbeidsprosesser og teknologiske kapasiteter, samt forbedre og optimalisere rutiner i takt med det økende behovet for sikkerhetsovervåking og hendelseshåndtering for konsernet.

Noen arbeidsoppgaver:

 • Personalansvar
 • Fagansvar, prosjekt- og oppgaveledelse innenfor teamets ansvarsområde, herunder kontinuerlige SOC operasjoner og leveranser til Kongsberg Gruppen
 • Holde seg selv og seksjonen oppdatert på sårbarheter, trusler og endringer i IT infrastrukturen
 • Bidra til å heve sikkerhetsnivået i hele Kongsberg Gruppen
 • Ha en sentral rolle ved større hendelser
 • Deltagelse i prosjekt- og utredningsarbeid som fagressurs innen informasjonssikkerhet

Nødvendige kvalifikasjoner:

 • Relevant utdanning på universitets – eller høyskolenivå
 • Erfaring kan kompensere for manglende utdannelse
 • Bred sikkerhet- og IT-teknisk bakgrunn
 • SIEM løsninger
 • On-prem og Cloud forståelse
 • God kjennskap til sikkerhetsloven og sikkerhetsrammeverk som ISO 27000 og NIST 800-171
 • Ledererfaring fra lignende avdelinger eller aktiviteter
 • Beherske engelsk skriftlig og muntlig meget godt

 

Vi tilbyr:

Vi har mye å tilby både på og utenfor jobb. Attraktiv pensjons - og forsikringsordning, firmahytter, rabatterte billetter til flere kultur- og sportsarrangementer, eget fritidsprogram for unge medarbeidere og tilgang på flere treningsfasiliteter/avtaler. Vi har fleksitid, betalt overtid og gode muligheter for faglig utvikling i form av deltagelse på kurs og konferanser. 

Ønsker du spennende utfordringer i et internasjonalt selskap under stor utvikling, og er lidenskapelig opptatt av informasjon og cybersikkerhet, ønsker vi å høre fra deg!

Kandidater som søker på stillingen, vil i forbindelse med rekrutteringsprosessen bli gjenstand for bakgrunnssjekk og vurdering av denne vil bli lagt til grunn ved valg av kandidat.
For å være aktuell kandidat til stillingen må du kunne sikkerhetsklareres og autoriseres, jfr. Sikkerhetsloven.

Søknader behandles fortløpende.

Arbeidssted: Kongsberg eller Moss. Alternativt Hoten eller Asker hvor mere reise må påregnes.

Del på:

Referansenr:

STAB 11/23

Fylke:

 • Viken

Jobbtype:

Fast

Heltid/Deltid:

Heltid

Arbeidstid:

Dag

Søknadsfrist:

11.06.2023

Arbeidssted:

Kongsberg eller Moss

Kontaktpersoner:

Adresse:

Kirkegårdsveien 45 3616 KONGSBERG