Kongsberg Defence & Aerospace

Vil du jobbe i en av Norges ledende teknologibedrifter?

Business Intelligence Utvikler

Kongsberg Defence & Aerospace er et forretningsområde i Kongsberg Gruppen. Kongsberg Defence & Aerospace er Norges ledende leverandør av forsvars- og romfartsrelaterte systemer. Vi utvikler og leverer kommando-, kontroll- og kommunikasjonssystemer, overvåkingssystemer, missiler og er produsent av avanserte komposittprodukter til fly- og helikoptermarkedet.

For å løse våre oppgaver innen Business Intelligence (BI) og DWH-utvikling trenger vi deg som har interesse for strukturering og tilrettelegging av data og informasjon via data-marter. Du vil bli en del av en nyetablert avdeling med spesialister innenfor fagområdet som skal sikre at KDA møter beste praksis i bransjen. Du vil være en nøkkelperson i dette arbeidet og bidra til utvikling av løsninger og verktøy for bedriftens operative og finansielle virksomheter. Som utvikler vil du jobbe tett sammen med BI-analytikere og med forretningen. 

For å bygge data-marter har vi standardisert på dbt. Vi jobber på en tilrettelagt datalake – som benyttes som kilde for videre bearbeiding og utvikling. Vi jobber mot å få datalake i sanntid, og du vil få utfordrende og lærerike oppgaver knytte til sanntidsoppdatert informasjon for analyse og presentasjon.

 

Arbeidsoppgaver:
Du vil utvikle data-marts for nye områder, samt videreutvikle og forvalte eksisterende data-marts. Alle våre kilder er tilgjengelig via MS-SQL servere og kode skrives i dbt. Du vil arbeide med andre relevante BI/DWH oppgaver, og vil kunne forme din egen rolle.

Kvalifikasjoner og erfaring:
Du har relevant erfaring, utdannelse og ikke minst interesse for fagområdene som er beskrevet, og vi vil vektlegge dine evner og ønsker om å tilegne deg ny kunnskap. Gode samarbeidsevner, god språklig formuleringsevne, og ønske om å forstå forretningen - vil være viktige egenskaper. SQL-kompetanse er en forutsetning. Det vil være en fordel om du allerede har kjennskap til dbt – men ingen forutsetning.

Hva tilbyr vi deg:
Du vil inngå i et velfungerende, dyktig og støttende fagmiljø som består av analytikere og utviklere.
Vi har som ambisjon å være et ledende kompetansesenter innen informasjonshåndtering for en kompleks industri i et utfordrende informasjonssikkerhets-landskap.
Arbeidssted er primært Kongsberg. KDA har hjemmekontorordninger, men fysisk tilstedeværelse i deler av uka er viktig i denne stillingene.

 

søknader behandles fortløpende.

Stillingen krever at søkeren kan sikkerhetsklareres i Norge og NATO.

 

Del på:

Fylke:

  • Viken

Jobbtype:

Fast

Heltid/Deltid:

Heltid

Arbeidstid:

Dag

Søknadsfrist:

04.06.2023

Arbeidssted:

Kongsberg

Kontaktpersoner:

Arne Stiberg

mob: +47 92060107

Carl Axel Berlin

mob: +47 98219549

Adresse:

Kirkegårdsveien 45 3616 KONGSBERG